Garden Catalunya Plants en beBee en Català 22/11/2016 · 5 min de lectura · ~100

Consells per a principiants en la cura del jardí.

T’atrau el món de la jardineria i la cura de les plantes? T’has mudat recentment a una casa o pis nou i et ve de gust crear un jardí o terrassa?

Són molts els motius pels quals cada vegada més persones s’animen a endinsar-se al món de la jardineria.

Consells per a principiants en la cura del jardí.

D’altra banda per a algú que no està acostumat, les tasques que es requereixen per crear i mantenir un jardí òptim o unes plantes ben sanes pot semblar aclaparadora o fins i tot desanimadora per als que ho han intentat en alguna ocasió amb resultats no gaire positius.

Si t’atreu la jardineria i tens poca o gairebé cap experiència, aquest article t’interessa.

Et mostrarem alguns consells clau per començar amb bon peu en la cura de les teves plantes i, sobretot, perquè gaudeixis de veure el resultat del teu esforç aconseguint un jardí o terrassa espectacular.

Concreta els teus objectius, necessitats i planifica

Quin tipus de jardí t’agradaria? Hi ha nens a casa? Si és així potser hagis de dissenyar una zona d’esbarjo perquè juguin. T’agradaria crear un petit hort (o no tan petit)? Hi ha molta zona de gespa? T’agradaria mantenir la privacitat amb relació als veïns o persones que passin a prop?

Aquestes són preguntes que ens hem de fer abans de posar-nos mans a l’obra, doncs tenir clar els nostres objectius farà que ens centrem en passos concrets per aconseguir-los i no ens dispersem.

Però a més d’objectius basats en preferencies personals ens trobem amb necessitats que no podem ni hem de passar per alt. Algunes ja les hem vist, com són el fet de la necessitat de crear espais per als més petits o en cas de prendre mesures per mantenir la privacitat. Però hi ha altres necessitats que marcaran encara més la nostra planificació.

Algunes d’aquestes necessitats estan relacionades amb la ubicació del nostre jardí o terrassa,el clima, la mida amb què comptem per a conrear les nostres plantes i el temps que calculem podrem dedicar.

Analitzem breument una per una:

La ubicació 

No és el mateix un jardí ple d’arbres frondosos a un altre on el sol incideix sense problemes sobre la gespa i les plantes. Tampoc és el mateix una terrassa orientada cap al nord a una altra orientada cap al sud. Si el nostre jardí està prop del mar o a una zona de forts vents haurem de tenir-ho també en compte.

La majoria de plantes d’exterior necessiten diverses hores de sol directe o indirecte al dia. Si en el nostre jardí hi ha molta ombra caldrà escollir bé les plantes que plantem, doncs d’una altra manera no es desenvoluparan bé, seran plantes víctimes fàcils de plagues i malalties i en molts casos moriran.