Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv Independent Fine Art Professional • Independent 10/1/2018 · 2 min de lectura · ~100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 003

piirros/pv 8118 - 81118 - 003 Aamutoimet päivätoimet, vähemmän tietoisesti nopeammin meluisammin ja päämäärätietoisemmin kuin jos ajoissa herätessä, ja ennen kuin edes asettaudun aloilleni, etsin jo päivän piirrosta - mikä ? mikä ? terästyminen, keskittyminen, huomio kohdistuu ja - tuo -, kyllä, se on tuo, tuo tuossa huomioni nyt haluaa. Se näyttää raskaalta merkityksistä, sillä on asiaa, seuraavan piirrokseni kohde - aloilleni, uusi keskittyminen, jokin on vialla - ja huomaan että juuri sillä hetkellä kuulemani ärsyttää. Mutta asetuin jo tähän havainnoimaan, olen mukavasti, olen mukavasti haluinen, piirroshaluinen, en halua nousta, en halua nousta hajottaa huomiota etsiä muuta kuultavaa, joten ojennusliike kaukosäädin naks - vielä on jotain ihmisen tietoisella päätöksellä kontrolloitavaa - ja pulisevan seuralaisen hävittyä hiukkashitustakaan hihahtamatta pufff havainnoin äkillistä, mullistunutta, kaiken kääntänyttä, sekunnin murto-osassa täysin toisenlaiseksi samettiseksi paksummaksi HAVAITUKSI JOUTUNUTTA vaihtunutta tilaa, äänimaiseman SAUMAKOHTAA, rajaa, aluetta, jossa edellinen on juuri kadonnut, uusi on liian uusi täysin havainnoitavaksi, mutta on havainto, että jokin muuttui, tämä on uusi, tämä on helpotus, tämä tuntuu paremmalta. Huomio kiinnittyy takaisin piirroksen kohteeseen, ja aloitan.

Piirtäessä kuuntelin 1 : hiljaisuutta.

Jopa jääkaappi vaikeni. (Koteloin todellisuuden eli seinäkellon huomioni ulkopuolelle.)

Piirtämisen jälkeen (huomautus : eri kokoiselle paperille) käsin kirjoittaessa olin yhä samassa tilassa äskeisen, tänäisen piirrosviivani kanssa, ja siksi kirjoittaminen jatkui uuden kuvan sommitteluna, piirtämisenä kirjaimilla kirjaimien tuottamista enemmän, ja jatkuneena mielsin sen myös samaksi työksi jopa siinä määrin, että lopettaessani unohdin sen arkin päivätä - varsin poikkeuksellisti minulle - unohdin päivätä käsinkirjoituksen kellonajan - mutta tietoisen valmistumisen hetki oli vain muutamia minuutteja kuvan valmistumiseksi merkitsemäni 14:26  jälkeen.

Konetekstiä naputtelin vuolaasti ensin hiljaisuudessa kuunneltuani vuolautta, ja excuse me, linkit eivät nyt ole virallisia tahoja, ja nyt 19:13 kuuntelen :

Joseph Schwantner (1943): Percussion Concerto (1994)
For percussion & orchestra (3.3.3.3 - 4.3.3.1 - timp, 3 perc, hp, pf - strings)
I. Con forza
II. In Memoriam: Misterioso
III. Ritmico con moto (with restrained energy) con forza
Evelyn Glennie, percussion - KBS Symphony Orchestra, Yoel Levi
25 March 2016, Seoul Arts Center

Schwanterin kohdassa 11:24 olevat kellot puhdistivat. Havahduin tekstin tuottamistilasta tekstin editointitilaan. Pysäytin Evelyn Glennien videon ja editoin seuraavan tekstin. Olin ollut vuolas, koko seuraava teksti virtasi (editoimatta) ennen niitä kellon heläyksiä, koska. Selitys. Mitä tehneeni tänään rytmilleni, tajusin itse vasta kellojen kohdalla. Ensin sellainen aamu. Sitten kuuntelin Dutchsinsen vuolasta, rytmisesti mielenkiintoista vuoroin emotionaalisen tempoilevaa, vuoroin asiallisuuteen pyrkivän lakonista ekspressiivistä performanssia (earthquake-raportoinnit), ja samalla toisella tietoisuudella sitä kuunnellessa pidin yllä toisen tietoisuuden muistiinpanoa, etten unohtaisi kaukosäädinepisodin merkitystä, tajuttuani siitä mitä minussa piirtäessä tällä kertaa tapahtui, joten tämän naputtelun alkaessani päätin tutkia eilistä Tippettin toista sinfoniaa tarkemmin, Sir Michael Tippett (1905-1998): Symphony No. 2 (1956/1957) - se paras kohta eli finaali here - josko Tippet siirtää minut tästä tänäisestä raporttiperformanssirytmistä toiseen nestemäisempään naputtelurytmiin kuten eilen kävi. Ei tepsinyt alusta asti kuunneltuna. Sen jälkeen valitsin sitten Schwantnerin ja Evelyn Glennien, ja vot paitsi että lopuksi kuitenkin unohduin selaamaan pari ufovideota, ja huomaamattani meni ohi Yle Radio 1 Gustav Mahler: Sinfonia nro 4 G-duuri. Koska tämän päivän tekstistä tuli jo muutenkin näin pitkä, liitänkin tähän vielä listan tänään syömistäni ruoka-aineista : musta kahvi, vihreä tee, kananmuna, suola, säilötty inkivääri, hapankaali, auringonkukansiemen, jugurtti, piimä, omena, mozzarella, oliiviöljy, cayennepippuri, marinoitu tofu, ruisjauho, vesi.

Parhaillaan 22:05 postausta eri alustoille koostaessani kuuntelen Yle Radio 1 suoraa Ääniversumi -lähetystä :

Withering Sounds -An Archeology for Four Pianos - Merzougan, Kölnissä asuvan Janko Hanushevskyn ja Eva Pöpplein, äänellinen tutkielma huoneista pianoineen ja Pianon muistista.


Original Post
https://tiinaholli.weebly.com/drawing-day-8118-81118-piirros-pv/piirrospv-8118-81118-003
Post in beBee
https://www.bebee.com/producer/@tiina-holli/piirros-pv-8118-81118-003
Post in Facebook
https://www.facebook.com/tiina.holli.art

Original drawing for sale 300 € in TAIKO  

© 2018 Tiina Hölli

Experimental Diary Project in Finnish about a drawing and a handwriting / day as a tool to Rhythmics.

Tiina Hölli
Finnish contemporary visual artist, curator and writer

lives and works mainly in Finland

www.tiinaholli.weebly.com