Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv Independent Fine Art Professional • Independent 10/1/2018 · 2 min de lectura · ~100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 003

piirros/pv 8118 - 81118 - 003 Aamutoimet päivätoimet, vähemmän tietoisesti nopeammin meluisammin ja päämäärätietoisemmin kuin jos ajoissa herätessä, ja ennen kuin edes asettaudun aloilleni, etsin jo päivän piirrosta - mikä ? mikä ? terästyminen, keskittyminen, huomio kohdistuu ja - tuo -, kyllä, se on tuo, tuo tuossa huomioni nyt haluaa. Se näyttää raskaalta merkityksistä, sillä on asiaa, seuraavan piirrokseni kohde - aloilleni, uusi keskittyminen, jokin on vialla - ja huomaan että juuri sillä hetkellä kuulemani ärsyttää. Mutta asetuin jo tähän havainnoimaan, olen mukavasti, olen mukavasti haluinen, piirroshaluinen, en halua nousta, en halua nousta hajottaa huomiota etsiä muuta kuultavaa, joten ojennusliike kaukosäädin naks - vielä on jotain ihmisen tietoisella päätöksellä kontrolloitavaa - ja pulisevan seuralaisen hävittyä hiukkashitustakaan hihahtamatta pufff havainnoin äkillistä, mullistunutta, kaiken kääntänyttä, sekunnin murto-osassa täysin toisenlaiseksi samettiseksi paksummaksi HAVAITUKSI JOUTUNUTTA vaihtunutta tilaa, äänimaiseman SAUMAKOHTAA, rajaa, aluetta, jossa edellinen on juuri kadonnut, uusi on liian uusi täysin havainnoitavaksi, mutta on havainto, että jokin muuttui, tämä on uusi, tämä on helpotus, tämä tuntuu paremmalta. Huomio kiinnittyy takaisin piirroksen kohteeseen, ja aloitan.

Piirtäessä kuuntelin 1 : hiljaisuutta.

Jopa jääkaappi vaikeni. (Koteloin todellisuuden eli seinäkellon huomioni ulkopuolelle.)

Piirtämisen jälkeen (huomautus : eri kokoiselle paperille) käsin kirjoittaessa olin yhä samassa tilassa äskeisen, tänäisen piirrosviivani kanssa, ja siksi kirjoittaminen jatkui uuden kuvan sommitteluna, piirtämisenä kirjaimilla kirjaimien tuottamista enemmän, ja jatkuneena mielsin sen myös samaksi työksi jopa siinä määrin, että lopettaessani unohdin sen arkin päivätä - varsin poikkeuksellisti minulle - unohdin päivätä käsinkirjoituksen kellonajan - mutta tietoisen valmistumisen hetki oli vain muutamia minuutteja kuvan valmistumiseksi merkitsemäni 14:26  jälkeen.

Konetekstiä naputtelin vuolaasti ensin hiljaisuudessa kuunneltuani vuolautta, ja excuse me, linkit eivät nyt ole virallisia tahoja, ja nyt 19:13 kuuntelen :

Joseph Schwantner (1943): Percussion Concerto (1994)
For percussion & orchestra (3.3.3.3 - 4.3.3.1 - timp, 3 perc, hp, pf - strings)
I. Con forza
II. In Memoriam: Misterioso
III. Ritmico con moto (with restrained energy) con forza
Evelyn Glennie, percussion - KBS Symphony Orchestra, Yoel Levi
25 March 2016, Seoul Arts Center

Schwanterin kohdassa 11:24 olevat kellot puhdistivat. Havahduin tekstin tuottamistilasta tekstin editoint