Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv, Independent Fine Art Professionals Independent Fine Art Professional • Independent 10/2/2018 · 3 min de lectura · ~100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 033

piirros/pv 8118 - 81118 - 033

Maalauspäivä. Otin viimeistelyyn sen tummanpunaisen, jota luulin Toukokuuksi, sitten Huhtikuuksi, ja sitten SE EI OLLUTKAAN VIELÄ VALMIS - piirros/pv 24, piirros/pv 027, piirros/pv 028. Sekoitin todella harkitusti valiten ja ihan ihan pikkiriikkisen kahta eri punaista pigmenttiä valkoiseen ja aloin huolellisesti siivota maalauksen taustaa tasaisen, säihkyvän valkoiseksi. Seitsemän kerrosta, ja piti odottaa kuivumista välillä, ja se oli niin JUST oikea sävy. Koko teos alkoi hohtaa ihmeellistä valoa, ja se tummanpunainen hahmo oikein jyrähti esiin. Sitten vasta muistin suihkauttaa fixatiivia lyijykynäviivaan, ja tottakai pari pisaraa putosi valkoisellekin. Niitäpä ei saa ihan helposti häivytettyä, vaan tarvitaan taas monta kerrosta, ja koko alueelle, ja lopputulos alkoi olla liian tunkkaista, vain muovinen kerros. Siksi vaihdoin pensseliä ja voi ei. Olin pessyt pensselin kyllä, mutta siitä irtosi kuitenkin vielä vähän keltaisen jäämiä, ja alusta ei ollutkaan uudella pensselillä aloittaessani vielä ihan kuivahtanut, joten uusi ihan hiemasen kellertävä sävy takertui heti muutamaan kohtaan, ja näin hienovaraisessa vaaleassa se näkyi kuin räikeästi väärin valittuna sävynä. Hohhohhoijakkaa. No eihän siinä auttanut muu kuin vetää koko alue ensin sillä väärällä värillä, odottaa kuivumista ja aloittaa kaikki uudestaan.

Yritän puhdistaa jotain, ja tapahtuu kaikenlaista uudestaan ja uudestaan.

STUCK IN THIS HEAVY READINESS |
JUUTTUNUT TÄHÄN RASKASVALMIUTEEN
Tuumailin taas ja yhä vaan, mitkä työt ilmoittaa Taidemaalariliiton Kaapelille, ja mitenkä päin tämä tummanpunainen on edustavimmillaan, vai voisiko sen arvon korottaa 2-, 3-, tai jopa 4-sivuisena ?

Jotenkin niin symbolista kaikelle mitä tapahtuu tässä nyt, ja samalla. Uudestaan ja uudestaan.


Katselin samalla sillä silmällä pikkasen jo yhtä 50 x 50 cm kokoista violetti-vihreää vanhaa maalauksen alkua ...

Kuivumista odotellessa ja valokuvatessa tämänpäiväistä teosta lattialla siirtelin rinnalle muita tämän maalaussession teoksia. Mietin onko se eilinen piirros/pv 032 jo valmis vai ei, ja onko sen tausta liian levoton vai ei, ja koska sen vaaleuteen ja selkeyteen ja simppeliyden asteeseen vertailukohteena on nyt juuri tämä ihanasti hohtavainen säihkyvä valkoinen kontrasti tummanpunaiselle, niin ymmärrän vielä olla koskematta siihen eiliseen.

Mietin myös sitä, että olen 20 vuotta maalannut sillä periaatteella, että katselen rauhassa, jätän teoksia puolivalmiina lepäämään useiksi vuosiksi, otan niitä esille ja laitan taas pois, ja ne kyllä itse ilmaisevat milloin ne ovat valmiita tulemiseensa, ja kävelen maalaamisessani jotenkin väriasiat edellä, kunnes nyt sitten ihan spontaanisti improvisoiden abstraktin ekspressiivisesti ex tempore ja itselleni yllätyksenä tönäisin itseni luomisliikkeelle tämän vuoden maalausperiodiin aivan täysin ja tyystin tälle maalaamiselleni ja hiljaisuudessa keskittymiselleni päinvastaisella, spontaanilla rytmiä hakevalla ja jotenkin musiikillisella lähestymistavalla, jota taas olen paljonkin soveltanut performansseissa ja kirjallisissa töissä, tätä ajatuksenvirtatekniikkaa, ja että kuinka paljon luotankaan itseeni.

Lepään 100 % varmana siinä, että tiedän, tunnen, havaitsen, hahmotan, tunnistan, näen, koen, haistan, maistan, kuulen, aavistan oikein, ja sitten toimin oikein, että erottelukykyni on moitteeton, että erittelykykyni on armoton ja suvereeni, että pystyn ja kykenen lennossa tekemään virheettömiä päätelmiä - esteettisesti ja eettisesti. Ja nyt sitten harjoittelen sitä ihan käytännössä, nopeatempoisella blogiprojektilla.

Sitten kuitenkin huokaan lohduttomana, kun valintojani tai toimintaani ei nähdä puhtaan (puhtaan ja puhtaan, siis ... sincere, sincere, mitä se on ? mitä se on ? ? ) sydämen puheena, vaan ohimarssina, eli jonkinlaisena uljaana dramaattisena tapana elää ja toimia, elämistä teatraalisena eleenä ja patsasteluna, aukottomana suojauksena, johon rakastettuina luullut voivat kohdistaa kaikki maailman vitsit ja väännöt, kuin mammaan, mamman sen kummemmin heilauttamatta tai kurssia muuttamatta.  Hmpfh prkl

Päivi Kaskimäen Maya Astrologian mukaan aloitimme uuden 9 kuukautta kestävän synnytyskierroksen :
Punainen LOHIKÄÄRME, aaltojakson kesto 8.-20.2.2018 ja ollaan usvassa Punaisessa Linnassa 31.3.2018 asti.
Energian muutos. Samaa usvaista oloa kuvaa Seppo Tanhuan Astrologia.

Short summary in English :
continued to finish the white background on this painting, and a yellow brush catastrophe occurred.


Kuuntelen naputellessa Norjan kamariorkesterin tosi hienoa esitystä Gubaidulinan teoksesta, ja päivällä valkoisia vedellessä kuuntelin Yle Radio 1:sestä Tiedeykkösen uusinnan viime elokuulta, jossa oli puhe gravitaatiosta, sekä Michael Whittallin valinnat. Oli todella hienoa kuulla, miten #metoo oli vaikuttanut hänen valintoihinsa, kun oli joutunut pohtimaan lapsesta asti ihailemansa kapellimestarin levytysten soittamista tässä ohjelmassa, kun oli juuri käynyt ilmi miten (väärin, huonosti, raukkamaisesti, pahoin, pahasti, laittomasti, sopimattomasti, holtittomasti, kontrolloimattomasti, alentavasti, inhottavasti, ällöttävästi, ääliömäisesti ?) ääliömäisesti mies oli aina käyttäytynyt. Tässä on ollut itselläkin aika monessa kohtaa samanlainen pohdinnan paikka, ja tyttönä, naisena ja naisoletettuna, vaikka kuinka vahvanakin ja nopeasti napauttavana ja estottomasti välittömästi ja lujaa munille potkaisevana, niin silti naisena kaikenlaista paskaa kokeneena ja nähneenä on tullut havahtuminen siihen, kuinka paljon on ihan vaan turtunut, kun on joutunut katsomaan sormien lävitse, joutunut antamaan paskan valua sormien lävitse uudestaan ja uudestaan, joutunut nielemään tätä perkeleen paskaa, ja nähnyt jonkinlaisen punakan läskimahaisen miehisen omahyväisyyden pullistuvan varmuuden omasta valta-asemastaan.

Yle Radio 1 : Tiedeykkönen: Painovoima on aika-avaruuden kaareutumista

https://areena.yle.fi/1-4173308

Yle Radio 1 : Näistä levyistä en luovu: Laajojen teosten mies (säveltäjä Matthew Whittall)
https://areena.yle.fi/1-4326368

Sofia Gubaidulina: Sieben Worte for cello, bayan and strings
Norwegian Chamber Orchestra

Jean-Guihen Queyras, cello Geir Draugsvoll, bayan 
Julkaistu 16.1.2017
https://youtu.be/PltmF20Hr1U


Original Post - VALKOISEN TAUSTAN KATASTROFI
https://tiinaholli.weebly.com/drawing-day-8118-81118-piirros-pv/piirrospv-8118-81118-033
Post in beBee
https://www.bebee.com/producer/@tiina-holli/piirros-pv-8118-81118-033
Post in Facebook
https://www.facebook.com/tiina.holli.art

© 2018 Tiina Hölli

Original drawings of the series for sale 300 € in TAIKO or somewhere (some, and if someone should ask)

Experimental Diary Project in Finnish about a drawing and a handwriting / day as a tool to Rhythmics.

Tiina Hölli
Finnish contemporary visual artist, curator and writer

lives and works mainly in Finland

www.tiinaholli.weebly.com
Tiina Holli 10/2/2018 · #1

Short summary in English : continued to finish the white background on this painting, when a yellow brush catastrophe occurred.

0