Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv, Independent Fine Art Professionals Independent Fine Art Professional • Independent 10/2/2018 · 3 min de lectura · ~100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 033

piirros/pv 8118 - 81118 - 033

Maalauspäivä. Otin viimeistelyyn sen tummanpunaisen, jota luulin Toukokuuksi, sitten Huhtikuuksi, ja sitten SE EI OLLUTKAAN VIELÄ VALMIS - piirros/pv 24, piirros/pv 027, piirros/pv 028. Sekoitin todella harkitusti valiten ja ihan ihan pikkiriikkisen kahta eri punaista pigmenttiä valkoiseen ja aloin huolellisesti siivota maalauksen taustaa tasaisen, säihkyvän valkoiseksi. Seitsemän kerrosta, ja piti odottaa kuivumista välillä, ja se oli niin JUST oikea sävy. Koko teos alkoi hohtaa ihmeellistä valoa, ja se tummanpunainen hahmo oikein jyrähti esiin. Sitten vasta muistin suihkauttaa fixatiivia lyijykynäviivaan, ja tottakai pari pisaraa putosi valkoisellekin. Niitäpä ei saa ihan helposti häivytettyä, vaan tarvitaan taas monta kerrosta, ja koko alueelle, ja lopputulos alkoi olla liian tunkkaista, vain muovinen kerros. Siksi vaihdoin pensseliä ja voi ei. Olin pessyt pensselin kyllä, mutta siitä irtosi kuitenkin vielä vähän keltaisen jäämiä, ja alusta ei ollutkaan uudella pensselillä aloittaessani vielä ihan kuivahtanut, joten uusi ihan hiemasen kellertävä sävy takertui heti muutamaan kohtaan, ja näin hienovaraisessa vaaleassa se näkyi kuin räikeästi väärin valittuna sävynä. Hohhohhoijakkaa. No eihän siinä auttanut muu kuin vetää koko alue ensin sillä väärällä värillä, odottaa kuivumista ja aloittaa kaikki uudestaan.

Yritän puhdistaa jotain, ja tapahtuu kaikenlaista uudestaan ja uudestaan.

STUCK IN THIS HEAVY READINESS |
JUUTTUNUT TÄHÄN RASKASVALMIUTEEN
Tuumailin taas ja yhä vaan, mitkä työt ilmoittaa Taidemaalariliiton Kaapelille, ja mitenkä päin tämä tummanpunainen on edustavimmillaan, vai voisiko sen arvon korottaa 2-, 3-, tai jopa 4-sivuisena ?

Jotenkin niin symbolista kaikelle mit