Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv Independent Fine Art Professional • Independent 10/2/2018 · 2 min de lectura · ~100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 034

piirros/pv 8118 - 81118 - 034

A A AAAHH.

Huh kun helpotti. Valo tasoittui. Mutta toisaalta hämärsi juuri sen verran, että palattiin takaisinpäin pari päivää.

Short summary in English :
First day that I had to do this. Transparent snowshades in the windows, for example bubble wrap helps a painter from getting sharp reflections coming from the Northern winter's bright white sky, and the sharp light reflecting from the snow outside, and later in the spring from the direct sharp sunshine. Commonly used are also archment paper and bakery paper. With big studio windows, I use thin, white frost covers for plants, they are large enough to cover high windows.


Koko valkotaustaisten kokoelma alkaa olla tässä, voi olla että löytyy varastosta vielä jotain vanhaa alkua. Tiedän, että kirjoitin ihan juuri äsken Stugani Skuganin sivulla, että olen ihan kypsä koko sarjaan, mutta jotenkin nämä nyt vaan tulivat ensin käsittelyyni. Vasen Helmikuu : Komposti ja kasvihuone | February : Compost and greenhouse on valmis, ja arvelen tuon etualan tummanpunaisen, jota luulin Toukokuuksi, sitten Huhtikuuksi, ja sitten SE EI OLLUTKAAN VIELÄ VALMIS, ja eilen sille tapahtui se VALKOISEN TAUSTAN KATASTROFI - piirros/pv 024, piirros/pv 027, piirros/pv 028, piirros/pv 033, valmistuvan huomenna. Tässä kuvassa se on ennen tänäistä muutostyötä. Kuvassa sen takana piilottelee piirros/pv 024 kirkkaan ruosteenpunainen KUUNPIMENNYS JA VALAISTUS, jolla ei ole vielä nimeä, ja tänään viimeistelin oikealla olevan Tammikuu : Liiteri näkyy katolta piipun takaa  | January : When on the roof one can see the woodshed from behind the chimney ja tässä jonain päivänä kai käyn loppujen kahden kimppuun eli Heinäkuu : Sadekausi kellarissa  |  July : Monsoon in the basement ja Heinäkuu : Sulata pakastin klo 10  |  July : Defrost the freezer at 10 a.m. Ja sitten on vielä sekalainen valikoima värikkäämpiä alkuja tutkimatta.

Tämän tummanpunaisen kanssa kävi sillä tavalla, että alkoi harmittaa kun näin kuva-aiheena siipensä levittäneen lintuolennon tai enkelin tai kädellisen hahmon kädet levällään ja ilmanpaineesta vatsa sisäänpäin kaarella ja tuon tummanpunaisen elementin tätä hahmoa ahdistavana tai uhkaavana ja sisään kuvaan työntyvänä. Ei käy tämä nyt. Joten taustavalkoista siivotessani suoristin figuurin ääriviivoja ja yhtäkkiä minulla olikin edessäni naismuotoinen hahmo, joka on kääntänyt selkäänsä tai kylkeään tälle tummanpunaiselle jyrkälle elementille, joten kas, muutin vielä toisen siiven kädenheilahduksen varjoksi, ja nyt minulla onkin edessäni tuon tummanpunaisen vauhdilla poisheittänyt kärsivällisyytensä menettänyt aktiivisti toimiva naishahmo, joka on juuri läväyttänyt tummanpunaisen laakalentoon. Tämä valokuva on taas vähän tummempi kuin eiliset, mutta valkoisuusaste ei ole itse maalauksessa muuttunut miksikään. Siis ihan tosi vaikeeta on tämä valkoisen eri sävyjen esittäminen valokuvassa. Minun mielestä. Varmaan joku juju olemassa jota en vaan vielä ole kekannut. Mutta vertailun vuoksi, että kahdesta alla olevasta kuvasta ylempi valkoinen maali on sävytetty vaaleanpunaisella ja alempi hennolla vihreänkeltaisella. Sen näkee, ja pensselinjäljet, kun kallistaa mun näyttöä taaksepäin : )

Alla on nyt sitten tänäpäivän valkopyykin jälkeen Helmikuu : Komposti ja kasvihuone | February : Compost and greenhouse. Kuvaan sisällä, ikkuna on pieni ja lisävaloa ei ole, joten en ole vielä saanut näihin valokuviin nurkasta nurkkaan tasalaatuista valoa, mutta paskat, julkaisen silti. Tämä on lähimpänä totuutta, mitä olen tähän mennessä tästä teoksesta osannut kuvata ja käsitellä. Opettelen koko ajan, kaikkea, ja onko tällä oikeastaan mitään väliä, kuollaan kohta kaikki kumminkin.

Ane Brun - All We Want Is Love - 2016-02-12 - Paste Studios, New York, NY
https://youtu.be/l-LCVjCVbGc


Original Post - VALONTASAUSTA JA VALKOISIA
https://tiinaholli.weebly.com/drawing-day-8118-81118-piirros-pv/piirrospv-8118-81118-034
Post in beBee
https://www.bebee.com/producer/@tiina-holli/piirros-pv-8118-81118-034
Post in Facebook
https://www.facebook.com/tiina.holli.art

© 2018 Tiina Hölli

ALL POSTS

Original drawings of the series for sale 300 € in TAIKO (some, and if someone should ask)

Experimental Diary Project in Finnish about a drawing and a handwriting / day as a tool to Rhythmics.

Tiina Hölli
Finnish contemporary visual artist, curator and writer

lives and works mainly in Finland

www.tiinaholli.weebly.com


Tiina Holli 10/2/2018 · #1

Short summary in English :
First day that I had to do this. Transparent snowshades in the windows, for example bubble wrap helps a painter from getting sharp reflections coming from the Northern winter's bright white sky, and the sharp light reflecting from the snow outside, and later in the spring from the direct sharp sunshine. Commonly used are also archment paper and bakery paper. With big studio windows, I use thin, white frost covers for plants, they are large enough to cover high windows.

+1 +1