Tiina Holli en suomeksi - in Finnish - about Finland - Suomi, Tiina Hölli : piirros / pv Independent Fine Art Professional • Independent 11/2/2018 · 4 min de lectura · +100

Piirros/pv 8118 - 81118 - 035

piirros/pv 8118 - 81118 - 035 Lumisadepimeää. Tänään pääasiassa vaan katselin teoksia. Katselun tulisi olla 98% minun hommasta. Melkein kaikki, no suurin osa, eli ne varsinaiset työskentelytyöstötyöt pystyy oikein erinomaisen hyvin tekemään lopuilla 2% ajalla kokonaisajankäytöstä, jos on ensin katsellut 98% ajastaan teoksiansa erinomaisen hyvin. No niin, mutta sitten on alkuvalmistelutyöt kuten pohjien teko ja tarvikehankinnat ja työhuoneen ylläpito. Ja moninaiset kaikenlaiset viimeistelytyöt vaikkapa nyt Kaapelin teosvälitykseen - kuten valokuvaus ja kuvien käsittely ja liiton välittämän infon aktiivi seuraaminen ja kaikenlaisten virallisten lomakkeiden täyttö ja ripustustekniset työt ja omien pakollisten papereiden ja muistiinpanojen teko ja teosten pakkaaminen ja tarrojen liimaus ja kuljetuksen järjestäminen ja parin tunnin ajo sinne ja parin tunnin ajo takaisin ja siellä ilmoittautumisjonotus ja teosten purku ja jos yksikin jää myymättä niin parin tunnin ajo sinne ja parin tunnin ajo takaisin ja teosten pakkaus ja uloskirjausjonotus

huoah

Tummanpunainen, jota ensin luulin Toukokuuksi, sitten Huhtikuuksi, ja sitten SE EI OLLUTKAAN VIELÄ VALMIS, vaan tuli VALKOISEN TAUSTAN KATASTROFI, oli yön aikana ehtinyt kuivua ja vetäytyä, ja jatkoin uusia valkoisia maalikerroksia. Kyllä se siitä  vielä. Tunnin (Kaapelin teosvälitykseen liittyvän) bilateraalisen, kollegiaalisen teoshinnoittelupoliittisen puhelinkeskustelun aikana siirtelin näitä 60 x 60 cm:n Kaapelikandidaattejani eestaas lattialla riviin vierekkäin uusissa järjestyksissä ja päädyin viimeinkin lopputulokseen mitä vien sinne myyntiin : tummanpunaisen, sen pyssytytsyn, ja kasvihuoneen. Mä luulen että se on nyt siinä. Kai.

Yritän kuvata ne TML:n Kaapelisivulle ladattavat kuvat vielä kerran ulkona uudestaan, kun näissä valotus ei ole tasainen vaan teokset ovat toiselta laidalta vähän ikkunanpielen varjossa, mutta hitto kun sataa lunta.

Sitten aloin kehittää kierroksia kun teokset oli valittu ja pitää sanoa se hinta. Olen välittömästi kiukkuisella (itse)puolustuskannalla. Selittelyt ei auta. Tätä tilannetta varten olen fixannut hintani kiinteiksi eli se on tonni jos on näitä neliöitä muodossa missä tahansa kehystettynä pienet tai nämä isommat, kun loppukoko on 60 x 60 cm, ja vanhojen varastossa todellakin on vielä vaikka mitä ihanaa tonnin kamaa. Oikeesti. Eli. Vaikka saattaa näyttää siltä, että noin yleisesti taideteokset ovat kalliita, ja että kannattaako niitä yrittää myydä kalliilla, kun ei kukaan kuitenkaan osta, edes halvalla, niin esimerkiksi jos nyt ajattelen vaikka tämän tummanpunaisen Kaapelille myyntiin hintaan 1000€, kuten olen vähän ajatellut, ja tiedän kyllä, ettei sitä siihen hintaan kukaan osta, vaikka se on ihan vertailukelpoinen hinta, joten kannattaako minun lähteä sinne yleensä ollenkaan seikkailemaan, tulee vaan huonolle tuulelle lopulta kuitenkin, vaikka sen pitäisi olla oikein kohokohta ihmisen elämässä niin ei joka vuosi sama juttu, niin mitä oikeasti on tapahtunut siihen mennessä - kun olen siinä vaiheessa maalannut ja viimeistellyt sitä yhtä teosta vain vuosien mittaan yhteenlaskettuna viikon tai jopa kaksi tai enemmänkin paljon jos varaisin kunnolla katseluajan sille kuten tulisi mutta kun nyt on tämä blogi tässä kesken ja yritän tehdä asioita vähän eri lailla, ja ottaa joka vuosi pannuun että pitää tehdä näitä sihteerinhommia ja siihen päälle alkuvalmistelut ja tarvikekulut nyt ja muutama vuosi takaperin, työhuonekulut, ja neljä kahden tunnin ajomatkaa Helsinkiin (pelkästään näiden reissujen yhteenlaskettu arvo on enemmänkin mutta reissuhinta on arviolta 100 €), valokuvaukseen ja editointiin ja paperisotaan kuluu toivon mukaan aikaa vain kahden työpäivän tunteja vastaava määrä, ja kaikki tämä tietysti tehdään pikkuhiljaa muiden lomassa, mutta jokaiselle teokselle se on kuitenkin tehtävä ihan yksitellen ja erikseen, ja TML ottaa 35% myyntipalkkiota, joten pakollisten kulujen vähentämisen jälkeen minulle jää siitä tonnista käteen palkaksi ajallisesti parin viikon työskentelystä netto noin 300€ jos sitäkään. Että todellakaan, ei ole kallista, kun on kestokulutushyödyke kyseessä ja käyttöikä ylittää omistajan elinikäodotteen, ja hei, näihin minun teoksiin liittyy vielä tarina, kuvat ja kaikki ja dokumentaatio, ja julkinen työvaihekuvaus, kenelle tahansa kaverille voi avata netin ja sanoa kato miten tää teos on tehty, ja vaikka se itse maalausmaalaus saattoi kestää 2 minuuttia ja se oli siinä, niin vaivalloiset valmistelut ja viimeistelyt kesti kaksi viikkoa. Vähintään. Että ei ole kallista. Minun mielestä.

No niin hitto nyt olen buustannut itseäni niin paljon, että kehtaan laittaa näiden jostain vuodesta 2010 alkaen esiinkaivettujen ikivanhojen lämmittelyjen hinnaksi 1000€ per teos. Antiikkiarvoa. Tiedän tiedän tiedän. Teokset on ihan hiton hyviä ja olen aivan mahtava artisti. Tulen vaan nyt tästä omasta liiallisesta nöyryydestä ja sen nöyryyden tiputtamiseen tarvittavasta extraboostauksesta aivan liian vihaiseksi ei sovi mulle vihaisena olo että perkele kun ei ihmisen työn hedelmiä tässä maassa (eikä missään muussakaan maassa) (koko aurinkokunnassa) (eikä ulkoavaruudessa) automaattisesti arvosteta (rahalla) vaan tällä lailla kyseenalaistetaan ihmisen työn arvo, se maksaa sen mitä se maksaa perkele ja ei pitäisi joutua ammatti-ihmisen työnsä hinnoittelussa tällaista emotionaalista tiukkakiristyspiiskausta itsensä kanssa harjoittamaan perkele. Mun hinnat on mitä on, so what ja minkä mä sille mitään voin jos hyvälaatuisen tavaran tunnistavat ihmiset on liian köyhiä ja rikkailla on maku perseessä. Nyt tulin koko ajatusketjusta jo niin vihaiseksi että laitankin pyssytytsylle hinnaksi 1200€. Sama se, lopputulos on kuitenkin sama. Perkele.

Tulee hakematta mieleen kaksi opettavaista tarinaa, ensinnäkin tarina kun joku narisi jollekulle mestarishenkilölle, joka sekunnissa viivan vetäisi tai moottoria kopautti tai mikä lie ollut, että miten voi maksaa miljoonan tommoinen sekunnin työ, ja vastaus oli että ei se sekunti tässä maksakaan, vaan minun 50 vuotta kestänyt opiskelu että mihin kohtaan milloinkin kopautan, ja jostain syystä mieleen tuli toinen tarina, että voit opettaa tai pakottaa hevosen kävelemään veden luo, mutta et voi opettaa tai pakottaa hevosta juomaan ja ihan mielitarinani on muuten se (vaikka pitäisi keksiä tästä joku vegaaniversio), kun rikas ajaa sillalla kaiket päivät vapaonkivan ohi ja kerran pysähtyy ja sanoo että voi hyvä ihminen tehosta tehosta hanki kalaverkot myy saalis torilla niin rikastut sinäkin, ja onkija kysyy että miksi minä semmoista tekisin ? ja rikas että no tietenkin että voisit sitten rahoilla tehdä ihan mitä haluat ! ja onkija sanoo että jaa no kun minä haluan vaan vapaonkia tässä sillalla.

Muutoin aloin kyllästyä jo näihin valkoisiin, ja tähän kokoon, ja että mikä on nyt kun jo tässä vaiheessa maalauskautta nyhvään ja viimeistelen kun liikeradat olisivat auki ja energiaa löytyy, ja sitten sitä palaa tämmöiseen nyt valkoisten kerrosten siivoiluun perkele (olen vieläkin vihainen) ja kas. Otin päivällä jo vähän tanssiaskelia yli liian ahtaiden ajatuskuvioiden (eli Kaapelikuvioiden) ja leväytin viime vuotisen maalaussession 180 x 120 senttisen kesken jääneen lattialle ja ihan katselin sitä pari minuuttia, ja sitten kaivoin niitä värikkäämpiä Stugani Skuganin alkuja ja pikkasen alkoi värijalka jo vipattaan tanssirytmin tahtiin.

Lisäksi on tämä mielenterveydellinen aspekti. Täysipäisenä kuvataiteilijana oleminen viimeiset 22 vuotta. Ei jumalauta kenenkään psyyke kestä sellaista institutionalisoitua kestotorjutuksi tulemista ilman jonkinlaista kognitiivista ja emotionaalista kompensaatiota. Työstän tässä jonkinlaista performanssia muistuttamaan itseäni siitä mikä tässä elämässä on oleellista.

Short summary in English : Pricing issues.

Mitä iloa on miljoonista YouTube-videoista, joita kukaan ei koskaan katso?
https://yle.fi/uutiset/3-10067213

Netti on täynnä videoita, joita kukaan ei ole nähnyt.
"Maailman suurimman videopalvelun käyttäjät julkaisevat päivittäin yli 700 000 tuntia videoita. Kuitenkin palvelun sisältämistä videopostauksista jopa yli 95 prosenttia jää käytännössä kokonaan ilman katsojia,"
https://yle.fi/uutiset/3-10065715
Mind Numbing YouTube Facts,Figures and Statistics 2017
https://filmora.wondershare.com/youtube-video-editing/mind-blowing-youtube-stats-facts-2017.html
Digitaalisena aikana muistot tarttuvat aitoihin esineisiin
https://yle.fi/uutiset/3-9985035

How the weird, unfiltered internet became a media goldmine - Joe Veix
https://splinternews.com/how-the-weird-unfiltered-internet-became-a-media-goldm-1793853905

Keke Lammassaari, masennus ja traumaattinen neuroosi
"– Suhteessa perinteiseen työkykymääritelmään en ole “teidän työkykyinen”, sanoo Lammassaari.
 – On ihmisiä, joiden psyyke ei kestä yhden totuuden yhteiskuntaa. "
https://yle.fi/uutiset/3-10065261

'Fiction is outperforming reality': how YouTube's algorithm distorts truth
https://www.theguardian.com/technology/2018/feb/02/how-youtubes-algorithm-distorts-truth
Algoritmit tekevät myös huonoja päätöksiä puolestamme
https://yle.fi/uutiset/3-9869354
"On yleinen harhaluulo, että näet kaiken" –
tiedätkö, mitä Facebook piilottaa sinulta?

https://yle.fi/uutiset/3-8912662

Mitä tapahtuu, kun googlaat? Ihmiskunta tekee satoja miljoonia googlehakuja päivässä.
Kuinka ihmeessä kone pyydystää haluamasi tiedon verkon syövereistä?

https://yle.fi/uutiset/3-8380016
How Google Search works
https://www.google.com/search/howsearchworks/

Digital Data Storage is Undergoing Mind-Boggling Growth
https://www.eetimes.com/author.asp?section_id=36&doc_id=1330462
Forget Me Not. Millions of songs on Spotify have been forgotten.
Let’s give them new life in new ears – yours.

http://forgotify.com/player.cfm


Original Post - LUMISADEHÄMÄRRYSHINNOITTELUFUXIA HEITTI LAKANAN LATTIALLE
https://tiinaholli.weebly.com/drawing-day-8118-81118-piirros-pv/piirrospv-8118-81118-035
Post in beBee
https://www.bebee.com/producer/@tiina-holli/piirros-pv-8118-81118-035
Post in Facebook
https://www.facebook.com/tiina.holli.art

© 2018 Tiina Hölli

ALL POSTS

Original drawings of the series for sale 300 € in TAIKO (some, and if someone should ask)

Experimental Diary Project in Finnish about a drawing and a handwriting / day as a tool to Rhythmics.

Tiina Hölli
Finnish contemporary visual artist, curator and writer

lives and works mainly in Finland

www.tiinaholli.weebly.comCarmen Burillo Muñoz 11/2/2018 · #3

Este usuario ha eliminado este comentario

+2 +2
Tiina Holli 11/2/2018 · #1

Short summary in English : Pricing issues.

+1 +1